TEMSE – Autodealer Houttequiet uit Temse wordt nu ook autodeler. Voor Stapp.in België gaat de Waaslandse speler op zoek naar innovatieve garagebedrijven om het deelwagenproject via een franchiseformule in landelijke gebieden in Vlaanderen uit te rollen.

Garagebedrijven transformeren naar mobiliteitsaanbieders. De sector stevent af op een sterke daling in de verkoop van privéwagens en tegelijk komt de deeleconomie op. In het licht daarvan startte Opel-dealer Houttequiet medio 2017 een proefproject autodelen.

Dirk Houttequiet, zaakvoerder van Stapp.in België en garage Houttequiet: “Om ons heen zien we een toenemende belangstelling voor het verlagen van de CO2-uitstoot, het verlagen van de parkeerdruk en het verminderen van het aantal files. Stapp.in daagt mensen uit om zelf geen wagen aan te schaffen, maar alleen een wagen te gebruiken wanneer je echt één nodig hebt. Wij geloven steevast dat de toekomst van onze mobiliteit multimodaal is.”

Voor het uitrollen van het project wordt nu op zoek gegaan naar lokale, innovatieve garagebedrijven via een franchiseformule. Stapp.in ontwikkelt zelf soft- en hardware. Zo wordt een kant-en-klaar model met beheersportaal aangeboden om het wagenpark vanop afstand te monitoren. “Autodelen is al ingeburgerd in grootsteden, maar we willen het ook in landelijke gebieden zijn intrede laten maken.”