HR-managers willen mee de strategie bepalen binnen hun onderneming, en ze willen dat doen via een actief talentmanagement en slimme organisatorische transformaties.

Dat blijkt uit een peiling die werd uitgevoerd door HR-dienstverlener SD Worx bij 120 HR-managers in grote bedrijven. De HR-managercwil meehelpen om zijn bedrijf wendbaarder te maken en wil een greep krijgen op kostenbeheersing.

De vele data die er bestaan over de medewerkers moeten optimaal worden gebruikt om de organisatie beter te doen presteren. Voor de HR-manager is dat de tweede belangrijkste uitdaging. Inzicht in HR-data laat de organisatie toe om de medewerkers op het gepaste moment de juiste opleidingen en tools aan te reiken.

Kostenefficiënte staat hoog op de prioriteitenlijst

Op de derde plaats staat kostenefficiëntie. Enerzijds is het een uitdaging om de loonkosten zo efficiënt mogelijk te beheren en medewerkers toch een correcte verloning te bieden.

Hoe beter elke functie binnen de organisatie is ingevuld, hoe gemakkelijker de doelstellingen van de organisatie worden gehaald. Een vierde uitdaging van de HR-manager is dan ook de juiste werknemer op de juiste plaats in het bedrijf plaatsen.

De top vijf sluit af met het digitaliseren van de HR-administratie. Door digitalisering en geautomatiseerde HR-tools kunnen HR-professionals efficiënter werken. Hierdoor komt er ruimte vrij om meer tijd te besteden aan de andere uitdagingen.