Huis Van der Veken erkend voor zijn vakmanschap als juwelier

van der vekenAntwerpen is in alle opzichten dé hoofdstad van de diamant. Nagenoeg 80% van de internationaal opgedolven ruwe diamant passeert via de handelaars in de Scheldestad. De juweliers in en om het diamantkwartier dragen mee die reputatie uit. Met het label Antwerp’s Most Brilliant kregen ze een bevestiging van hun artisanaal vakmanschap.

Juwelier Van der Veken is een van de tien bedrijven die het label mocht aanbrengen. Van der Veken had al vele jaren een gevestigde reputatie maar met de bevestiging van de 30 kwalificaties die de sector vooropzet in de branche heeft het bedrijf zijn positie nog verder versterkt.

De toekenning van het label Antwerp’s Most Brilliant volgt op een audit die uitgevoerd wordt door het bureau Kiwa. De specialisten testen de kandidaten op 30 kwaliteitsnormen en herhalen die tests om de twee jaar. Het gaat dan bv. om duurzaamheid, transparantie, veiligheid, moraliteit, service enz. De lancering van het label kreeg overigens de openlijke steun van de stad Antwerpen en van het AWDC, het Antwerp World Diamond Center.

Van der Veken haalde de kwalificaties in alle opzichten. Het juweliershuis werd destijds opgestart in 1952 en heeft al die jaren technische perfectie nagestreefd. Alle juwelen worden er met de hand gemaakt. “Juwelen maken is voor ons een heuse passie”, zegt Steven Van der Veken. “Het gaat er in ons ambacht om de hoogste toegevoegde waarde te realiseren. Het label is daarbij een bevestiging van wat we betekenen op de markt. We zijn er uiteraard best trots op.”

Bij Van der Veken werken naast de zaakvoerders vader Christiaan en zoon Steven vijf ambachtelijke goudsmeden. Ook in het atelier van Hasselt zijn nog twee collega’s aan het werk.

Sinds de lancering van het label kregen 10 Antwerpse juweliers het Antwerp’s Most Brilliant certificaat toegekend:

* Juwelen L and A
* Juwelenhuis Ruys
* Juwelier Slaets
* Juwelen Orogem
* Van der Veken
* Diamani Jewels
* Diamond Blues
* Juwelen Henri Dom
* Colman Jewelry and Watches
* Rudiam