Via Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen heeft i.Revitalise uit Wommelgem de juiste partners gevonden om de hoogtechnologische industrie in België, Europa en wereldwijd het eerste deelplatform voor de maakindustrie, voor de onderhoud- en revisiesector en voor onderzoek- en ontwikkelingsinstellingen te kunnen bieden. Door de instap van (een) angel(s) wordt het kapitaal verhoogd met 130K euro en wordt er kennis aangereikt.

Stefan Verreyken, oprichter en CEO van i.Revitalise: “Analisten verwachten dat tegen 2025 de waarde van de Europese deeleconomie 580 miljard euro zal belopen. Wij zien voor de B2B markt waarin wij actief zijn, een marktpotentieel van 5 miljard euro per jaar tegen 2025. Als wij als Vlaams bedrijf kunnen uitgroeien tot een topspeler in Europa, dan verwachten wij tegen die tijd een potentiële jaaromzet van 250 miljoen euro.”

Centrale publieke marktplaats voor de B2B sector

Een aanzienlijk deel van de industriële capaciteit wordt vandaag om diverse redenen niet benut. Tegelijk vragen partijen die zelf de middelen niet hebben naar capaciteit. De lage bezetting vormt zo een opportuniteit: het delen van onbenutte middelen kan de rentabiliteit van beide partijen aanzienlijk verhogen en zo hun toekomst veilig stellen.

i.Revitalise biedt een antwoord op die uitdaging: het platform is een centrale publieke marktplaats voor de B2B sector. Via het internet kunnen vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden. Enerzijds kunnen partijen die op zoek zijn naar capaciteit makkelijk beschikbare assets vinden en anderzijds wordt het makkelijker voor eigenaars om hun onbenutte capaciteit rendabel in te schakelen.

Evolutie en plannen

De oprichters namen in 2015 deel aan Bizidee en kregen steun van KPMG voor de uitwerking van hun ondernemingsplan. Ze voerden bij 500 bedrijven een onderzoek naar het marktpotentieel en bouwden in 2016 een intern deelplatform bij Safran Aircraft Engines. In 2017 ging de onderneming van start als BVBA en haalde dat jaar haar eerste klanten binnen, waaronder Agfa Gevaert. In maart 2018 is het bedrijf omgevormd tot een NV.

“De kapitaalsverhoging stelt ons in staat sterker te groeien dan uitsluitend organisch. Onze slaagkansen verbeteren doordat we sneller de minimale kritische massa halen in zowel aanbod als vraag om de matchmaking op kruissnelheid te brengen. Tegelijk kunnen we ons platform voort ontwikkelen. Maar ook en vooral stelt het ons in staat om onze commerciële activiteiten uit te bouwen, door de aanwerving van nieuw personeel, door marketing en door belangrijke nieuwe know-how”, stelt Stefan Verreyken.