In oktober wordt in Antwerpen en Gent de CityPass gelanceerd. De officiële inhoudelijke communicatie hierover zal de NMBS collegiaal met De Lijn en de steden doen. Maar toch lekte al een en ander in de media uit.

Voor 60 euro per maand op trein, tram en bus

Er komt één abonnement dat zowel geldt voor de NMBS als voor De Lijn. Zo zal je in Antwerpen voor 60 euro per maand zowel bus, tram als trein kunnen nemen. En ook in Gent zal dat het geval zijn.
Bedoeling van die CityPass is dat meer mensen van het openbaar vervoer gebruik maken. Antwerpen wil zelfs nog een stap verder gaan in 2018 en ook taxi’s, Velo’s en deelauto’s opnemen in het abonnement.

NMBS looft goede samenwerking met Antwerpen, Gent en De Lijn

Bart De Groote, directeur generaal marketing en sales NMBS: “Samen met De Lijn zijn wij al een hele tijd met dit tarief bezig in zeer goed overleg met Antwerpen en Gent. Beide steden zien zich geconfronteerd met actuele aanzienlijke mobiliteitsaangelegenheden, los van de NMBS. Wij zijn zeer tevreden dat we in partnership met deze Vlaamse steden in oktober de CityPass naar de markt zullen brengen, want Vlaanderen hinkt wat achterop. In Brussel, Luik en Charleroi bestaat dat tarief al. Voor de NMBS is dit een heel belangrijke stap in het ontsluiten van de mobiliteit. Zeker in die steden waar het verkeer dermate is toegenomen, heeft de NMBS de ambitie om deel van de oplossing uit te maken. We willen ons netwerk van stations beter kenbaar maken aan de steden, gekoppeld aan innnovatie en laagdrempeligheid. Dit soort initiatieven realiseren binnen een redelijke termijn kan alleen maar slagen mits een goede samenwerking. En die is uitzonderlijk goed verlopen dank zij de oplossingsgerichte houding van Antwerpen, Gent én De Lijn.”

Wordt vervolgd in oktober.