Inboedel EBK staat reeds te koop

ekbDe curator heeft alsnog geen kandidaat-overnemer gevonden voor het failliete transportbedrijf EKB in Antwerpen. De inboedel van het vroegere Tracto staat reeds te koop op de website van het veilinghuis Moyersoen en wordt nog tot 16 december e.k. geveild. Het gaat oa. om 33 trekkers van het merk DAF en Volvo en om zes containercombinaties.

EBK ging twee weken geleden failliet op bekentenis. De Antwerpse vestiging van het Duitse concern had de verliezen hoog opgestapeld. Een recente kapitaalverhoging heeft de problemen niet kunnen oplossen.

“Wij waren als bedrijf gespecialiseerd in het vervoer van massagoederen”, zegt directeur Peter De Bie. “Sinds de crisis van 2008 is die markt nagenoeg totaal ineengestort.” EKB had ook last van deloyale concurrentie uit de vroegere Oostblok-landen.

Curator Benjamin Quanjard kreeg aanvankelijk nogal wat geïnteresseerde telefoontjes binnen zodat een snelle doorstart mogelijk leek. Twee weken later is die interesse evenwel helemaal weggesmolten. Het ziet er daarom naar uit dat ook de 45 jobs verloren zijn.

Het Duitse EKB Container Logistik uit Bremen is een pionier op het vlak van containervervoer. Om de range aan havens tussen Bremen en Zeebrugge helemaal in te vullen hadden de Duitsers in 2007 Tracto overgenomen. Het bleek een misrekening. Antwerpen is als logistiek ophaalpunt ondertussen van de website gehaald en vervangen door… Rotterdam.

De vestigingen in Zeebrugge en het Luxemburgse Athus blijven wél operationeel.

Verwant en interessant: