Schoten – De Schotense familie- en bouwbedrijven Janco – algemene renovatiewerken – en De Vochtspecialist besloten bij hun zoektocht naar een nieuw magazijn en kantoorruimte meteen een bijkomend engagement aan te gaan voor hun gemeente. Met ‘coburo Schoten’ voorzien ze in vier extra kantoren, een gemeenschappelijke coffee corner, zithoek en vergaderruimte voor derden.

Jeroen Jacquemain, initiatiefnemer en zaakvoerder: “Het is mooi meegenomen en fijn om nieuwe mensen te leren kennen en bovendien motiverend om samen te werken.” 

Steentje bijdragen tot oplossing voor verkeersproblematiek

Vrijdag 19 januari huldigden Burgemeester De Veuster en Schepen Block van Schoten ‘coburo Schoten’ officieel in. 
Door het verdwijnen van twee bruggen over het Albertkanaal – de ene tijdelijk, de andere definitief – die vanuit Antwerpen en Deurne toegang boden tot Schoten, kampt deze gemeente al geruime tijd met een stevig verkeersprobleem dat zich niet beperkt tot de spitsuren.
“De tijd die iedereen verliest in files is vaak onnodig. Bij ons kan men terecht tot de files zijn opgelost”, zegt Jeroen Jacquemain. “Maar zelfs zonder deze verkeerssituatie is het concept van een co-working space booming. Thuiswerk is een schitterend alternatief, maar niet iedereen functioneert thuis optimaal. Eens van gedachten wisselen aan de koffie, een praktische hand en gewoon het samen werken onder hetzelfde dak, zijn voordelen van co-working spaces. En voortaan kan dit eindelijk ook in Schoten”,  gaat hij verder.
Samen met vader Jan en broer Koen is Jeroen Jacquemain zaakvoerder van zowel Janco, De Vochtspecialist als coburo Schoten.

Faciliteiten

Via de website van coburo kan je een dag, week of langer een trendy werkplek met draadloos internet en parkeerplaats reserveren. Koffie, thee en water zijn inbegrepen in de prijs. Er zijn vier bureaus, een afgesloten vergaderruimte, een zithoek én een coffee corner.
Ook aan fietsers is er gedacht: coburo Schoten heeft een doucheruimte voorzien, eveneens inbegrepen in de democratische prijsstelling. 

De ruimtes van coburo zijn op de eerste verdieping van een industrieel magazijn aan de Metropoolstraat bij het Albertkanaal, het hart van de Schotense bedrijvigheid en op een steenworp van het centrum.
Het bedrijventerrein strekt zich uit van Wijnegem tot Antwerpen. Het is daarmee het tweede grootste van de provincie Antwerpen. Een visuele landmark is het VDAB-gebouw. Coburo bevindt zich achteraan dat gebouw.
Jeroen Jacquemain: “De collega’s van Janco en De Vochtspecialist zitten op de benedenverdieping. Er is dus altijd wel iemand aanwezig om te helpen bij vragen of om samen even te pauzeren tijdens een stressmomentje!”