ANTWERPEN – Een ijzersterke wisselwerking tussen creatieve talenten van zes bedrijven. Dat is het opzet van Caviar Collective, een project tussen het Antwerpse fotoproductiehuis Initials LA en filmproductiehuis Caviar. Onder meer Cousteau Studio en Various Film uit Antwerpen maakt deel uit van de nieuwe talentenhaven.

Initials LA sloeg in 2016 al de handen in elkaar met Caviar. Ze gingen samenwerkingen aan met verschillende jonge bedrijven die gespecialiseerd zijn in nieuwe vormen van contentcreatie. Tot nu toe werd er onder de radar gewerkt aan diverse projecten, maar nu komt het netwerk transparanter naar buiten.

“Met disciplines zoals digital en social media storytelling, foto- en filmproductie, virtual reality en talent management kan Caviar Collective een kleurrijke waaier aan verschillende services aanbieden. Ook het creatieve talent, waaronder fotografen, directors en artdirectors krijgt hierdoor nu een groter bereik, en doorgroei- en samenwerkingsmogelijkheden”, zegt Lies Muys van Caviar Collective.

Zes experts in hun vak

Initials LA is een fotoagentschap en fotoproductiehuis uit Antwerpen dat zowel gevestigde fotografen als nieuwe talenten ondersteunt, en heel wat expertise in het organiseren van producties kan voorleggen. Het Antwerpse bedrijf vertegenwoordigt topfotografen in elk vakgebied van de fotografie, gaande van reclame, mode en portretten tot stillevens, beauty, interieur of food.

Initials LA krijgt het gezelschap van Cousteau Studio, een interactieve studio met focus op virtual reality, augmented reality en 360° voor marketing-, sales- en entertainment doeleinden. Ook Various Film voegt zich bij het netwerk. Het jonge productiehuis representeert jong talent voor het maken van story driven content, commercials en muziekvideo’s.

Verder behoren ook Caviar, Hurae en Selected By tot de nieuwe talentenhaven van Caviar Collective.