Inspectorate Antwerpen, sinds 1999 actief als onafhankelijk inspectiebedrijf in de Antwerpse haven, blikt terug op een groeijaar. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van 23 miljoen euro en werd het personeelsbestand uitgebreid tot 176 werknemers.

Anja De Meyer, O&P division manager Inspectorate Belgium: “Het groeipotentieel van onze onderneming is nog niet verzadigd. Wij zijn dan ook continu bezig met de zoektocht naar nieuwe opportuniteiten, de ontwikkeling van nieuwe methodes en de verruiming van onze capaciteiten.” 

Divisie van Bureau Veritas Group

De afgelopen jaren is Inspectorate Antwerpen uitgegroeid tot een grote speler op gebied van controles van logistieke operaties, expertises en laboratoriumdiensten. Inspectorate maakt sinds eind 2010 deel uit van de divisie grondstoffen van Bureau Veritas Group die in 1828 is opgericht. Intussen telt deze wereldwijde groep 76.000 werknemers en tegen 2020 zullen dit er ca. 100.000 zijn. De uitbreiding van het werknemersbestand zal voornamelijk gerealiseerd worden door overnames en acquisities van bedrijven die aansluiten bij de core business van de groep.

Inspectorate Antwerpen breidt uit

Inspectorate heeft twee sites in België. Inspectorate Gent legt zich toe op droge stoffen en de site in Antwerpen is gespecialiseerd in olie, chemicaliën, bitumen en gassen. Het bedrijf voert kwaliteits- en kwantiteitscontroles uit van cargo en goederen. 
“Onze klanten zijn onder meer grote olieconcerns, traders, raffinaderijen, …”, zegt Anja De Meyer. “Onze inspecteurs dragen zorg voor de hoeveelheidsbepaling aan boord van zeeschepen, lichters en opslagfaciliteiten alsook de staalname voor analyses om de belangen van onze klanten te waarborgen tijdens het volledige logistieke proces.“

Inspectorate is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Op personeelsvlak zal dit in de toekomst niet anders zijn.
In het geaccrediteerd labo van Inspectorate zijn 58 chemici actief. Om de verdere groei te kunnen realiseren is het bedrijf steeds op zoek naar gemotiveerde op te leiden Inspecteurs. Het bedrijf kijkt hiervoor uit naar afgestudeerden in de nautische wetenschappen en chemische wetenschappen.
“Maar ook geïnteresseerden met een bachelor denkniveau kunnen bij ons terecht. Want ze krijgen in ons bedrijf een complete opleiding. Wij investeren continu in onze mensen. Sinds 2012 zijn er 76 extra werknemers aangeworven. Dit jaar verwachten wij een 15-tal vacatures te mogen invullen. Tot nu toe verliep de rekrutering nogal vlot, maar het vijvertje waarin wordt gevist, wordt alsmaar kleiner”, besluit Mario Philips, HR-manager van Inspectorate.

Op 20 september neemt Inspectorate deel aan de jobbeurs van de Haven van Antwerpen.