De architecturale verlichtingsfabrikant ORBIT® uit Puurs heeft op 10 maart de prestigieuze iF Design Award 2017 in ontvangst mogen nemen. Deze internationale design onderscheiding werd toegekend voor de BOGD familie, een reeks van compacte led armaturen met een baanbrekend excentrisch rotatiesysteem.

“In het select gezelschap van de internationale design community en in het imposante kader van het BMW Welt Museum in München heeft ORBIT Antwerpen als design regio op de kaart gezet”, zegt ORBIT ceo Filip Staelens.

Sinds meer dan 20 jaar ontwikkelt en produceert het bedrijf architecturale verlichtingsarmaturen voor winkel-, kantoor- en residentiële ruimtes. ORBIT® verdeelt zijn verlichtingstoestellen via een dealernetwerk van verlichtingsspeciaalzaken.

De Puurse verlichtingsfabrikant focust zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling van innovatieve verlichtingstoestellen die zowel op functioneel en design vlak een meerwaarde bieden. ORBIT® neemt ook een voortrekkersrol in de ontwikkeling van de eindeloze toepassingen die de moderne led-technologie biedt zoals draadloze lichtsturingen, dynamische verlichting en akoestische verlichting.

“Door geen toegevingen te doen op het vlak van kwaliteit en service en nauw samen te werken met toonaangevende architecten, lichtplanners en projectverlichters op internationaal niveau heeft ORBIT® zich opgewerkt tot een gevestigde waarde in de architecturale projectverlichtingswereld”, concludeert Filip Staelens.