Een gebogen stalen prefab constructie en een gezonde portie ondernemerschap en lef. Daaraan had Guy Somers 40 jaar geleden genoeg om Frisomat succesvol als industriebouwer te lanceren. Het bedrijf ontwerpt, produceert en monteert een breed gamma innovatieve industriële gebouwen in koudgevormd staal.

Guy Somers, oprichter van Frisomat: “Het is boeiend om terug te blikken op een verjaardag als deze, maar even enthousiast investeren we in de komende 40 jaar.”

Van eenmanszaak tot internationale groep

Het continu investeren in innovatie leidde Frisomat naar internationale groei. Wereldwijd heeft het bedrijf 3 productiesites, 14 filialen en een verdelernetwerk dat actief is in meer dan 100 landen met meer dan 35.000 realisaties.
“Als enige internationale staalbouwer beheersen we het complete proces: van R&D, ontwerp en eigen fabricatie van alle componenten tot eigen transport, montage en dienst na verkoop van onze industriële gebouwen,” zegt CEO Kris Oorts.
Frisomat biedt niet alleen onderdak aan de activiteiten van zijn klanten, maar beschermt tegelijkertijd hun investering. “Voor die expertise bouwen we op 40 jaar ervaring,” gaat Oorts verder. “Of we nu een productiehal, vliegtuighangar of landbouwloods aanbieden, we hebben uitgebreide kennis in huis om ons als betrouwbare partner aan de klant voor te stellen.”

Frisomat medewerkers zijn de grootste kracht

Frisomat kan vandaag rekenen op de knowhow en het enthousiasme van een internationaal team van 450 medewerkers.
Guy Somers: “Ook mijn kinderen staan met hart en ziel achter het project. Als één familie brengen we onze bouwoplossingen vandaag wereldwijd aan de man.”
“Onze mensen zijn daarmee onze grootste kracht,” vult Oorts aan. “Ze voelen zich thuis in dit familiebedrijf.”
De bedrijfsleiding is zich eveneens bewust van de duurzaamheid van relaties, zowel tussen de collega’s wereldwijd, als met de klanten en leveranciers internationaal.
“Als ik terugblik, zie ik 40 jaar groei en gedreven innovatie door hard werk. Maar evenzeer vertrouw ik erop dat dit scenario de volgende 40 jaar Frisomat tekent”, zegt Somers.
“We willen Frisomat vanuit België blijven uitbouwen als internationale industriebouwer. Laat die komende 40 jaar Frisomat maar komen, wij hebben er alvast zin in!”