De Antwerpse familie Cigrang, eigenaar van de Belgisch-Luxemburgse scheepvaartgroep CLdN/Cobelfret, betaalt 18 miljoen euro voor het Spaanse Isla de Espalmador, een eilandje bij de Balearen.

Het eiland van 3 km op 0,8 km of 137 hectare behoort tot een beschermd natuurgebied en ligt tussen Ibiza en Formentera. Familie Cigrang kocht Espalmador vorige maand van de Catalaanse architect Norman Cinnamond en zijn zus Rosy voor 18 miljoen euro. Het eiland is bekend voor zijn naaktstranden waar je modderbaden kunt nemen. Onder bemiddelde toeristen en celebreties die zich in nacht- en beachclubs op het nabijgelegen Ibiza komen uitleven, is Isla de Espalmador geliefd.

Over de groep

Cobelfret, de afkorting van Compagnie Belge d’Affrètements, werd in 1928 opgericht door Léon Cigrang, een Luxemburger die in Antwerpen had gestudeerd. Aanvankelijk een tradingbedrijf wordt CLdN, nu één van de grootste scheepvaartgroepen, geleid door de drie kleinzonen van Léon Cigrang: Christian, Jean en Michel.

De groep baat tientallen overslagterminals uit in verschillende West-Europese havens, vaart dagelijks met grote roroschepen tussen verschillende havens, heeft grote bulkschepen voor transport van ertsen en ook een enorm aantal trailers op de weg.
De hoofdzetel van de groep werd enkele jaren geleden van Antwerpen naar Luxemburg verhuisd en de groep opgesplitst in verschillende entiteiten.

Emotionele investeringsbeslissing

Christian Cigrang zelf heeft al enkele investeringen gedaan in de modesector. Onder meer in het modelabel A.F. Vandevorst, in het modebedrijf van Christian Wijnants en in het Antwerpse jeansmerk Eat Dust. Ook steunt Christian Cigrang al 20 jaar Raf Simons. Deze investeringsbeslissingen zijn wellicht eerder emotioneel dan rationeel geïnspireerd, want de ROI in de modesector is niet vergelijkbaar met die in de core business van de familie Cigrang.
Voor de aankoop van Espalmador heeft de familie het bedrijf CFdE opgericht, met een kapitaal van 12 miljoen euro.