Edegem – Cheops, snelgroeiende IT-specialist met hoofdkantoor in Edegem en vestigingen in Zaventem en Gent, heeft in 2017 30,4 miljoen euro omzet gerealiseerd. Dat is een groei van 29% t.o.v. 2016. En dat is nog niet alles. Op dit moment zoekt Cheops 75 extra medewerkers.

Christophe Vanmalleghem, Managing Director van Cheops: “Ook in 2018 blijven we investeren in onze mensen, middelen en ons merk.”

Aanhoudende groei

De groei, die zich al enkele jaren doorzet, toonde zich vorig jaar het sterkst in Managed Services (+ 46%). Cheops verklaart deze groei door de tendens naar de cloud en de noodzaak van klanten in het mid-market segment om hun infrastructuur te laten beheren door een externe partner.
Daarnaast neemt het belang van technologie binnen bedrijven duidelijk toe, wat zich uit in de stijgende vraag naar IT-experts.
Vanmalleghem: “We merken een toenemende interesse voor security, voornamelijk door de onstuitbare migratie richting de cloud en nieuwe regelgeving als GDPR.”
“Alles bij elkaar mag je stellen dat IT vandaag strategischer is dan ooit voor bedrijven. Maar organisaties hebben moeite om zelf de middelen in huis te halen. Een IT-partner met de juiste cloud infrastructuur, ervaring en een goed begrip van de noden van de klant biedt hier een antwoord op”, vult Filip Goos, CEO van Cheops, aan.

Expertise en service cultuur

In 2017 heeft Cheops nieuwe samenwerkingen afgesloten met o.a. Imec, Honda, SD Worx, ADMB en Lineas. Het bedrijf is daarnaast genomineerd in verschillende klassementen. Cheops is voor het achtste jaar op rij genomineerd als Trends Gazelle. Daarnaast is het een van de Belgische bedrijven in de Inc. 5000 Europe, een lijst van de 5000 snelst groeiende ondernemingen in Europa.
Om de groei bij te houden zoekt Cheops momenteel 75 extra medewerkers, voornamelijk IT-profielen.  
“We hebben een succesrecept te pakken, en dat merkt de buitenwereld op. We zien de nieuwe klanten en erkenningen als een pluim voor onze hele organisatie die dagelijks werkt aan het verwezenlijken van deze succesformule”, besluit Christophe Vanmalleghem.