Cheops, de IT- specialist uit Edegem, zit in een forse groeifase en plant de aanwerving van 75 extra-medewerkers. Dan zijn vooral IT’ers zoals cloud, system en security engineers. Cheops stelt nu 25O IT’ers tewerk. Cheops is een snelle groeier: voor het 8ste jaar op rij is de IT-dienstverlener genomineerd als Trends Gazelle.

Voor de rekrutering van dit extra personeel werkt Cheops samen met hogescholen en universiteiten. Cheops kijkt niet alleen naar het diploma van de sollicitant. Het bedrijf streeft ook naar intellectuele diversiteit binnen de organisatie. Medewerkers van Cheops ontwikkelen zich tot volwaardige consultants, en moeten dus communicatief sterk in hun schoenen staan.

Christophe Vanmalleghem, Managing Director van Cheops: “Uiteraard is een IT-gerelateerd diploma nog steeds belangrijk. Maar bij Cheops vinden we attitude, goede communicatieve vaardigheden en passie voor het vak ook belangrijk”.

Het succes van Cheops heeft te maken met de trend dat bedrijven, ook kmo’s, hun IT hoe langer hoe meer uitbesteden. Maar tegelijk hebben ze voor hun IT-ondersteuning graag een bedrijf dat makkelijk bereikbaar en dicht bij huis is. Voorwaarden waaraan Cheops beantwoordt. Het Belgische Cheops heeft een netwerk van kantoren in België, met filialen in Antwerpen, Gent en Zaventem.

De snelle groei van Cheops gaat razendsnel vooruit: de IT-dienstverlener is voor het 8ste jaar op rij genomineerd als Trends Gazelle.  

Intussen is Cheops op zoek neer een partner om zijn groeiplannen te ondersteunen. Deloitte is gemandateerd om die zoektocht naar een partner in goede banen te leiden, wisten onze collega’s van De Tijd te melden.   
‘We zijn niet op zoek naar een overnemer, maar willen het bedrijf uitbouwen’, zegt CEO en eigenaar en CEO Filip Goos. Of de partner een minderheid dan wel een meerderheid in handen krijgt, is nog niet bepaald, zegt Goos.