Jacques Korn president Beurs Diamanthandel

kornJacques Korn is benoemd tot president van de Beurs voor Diamanthandel. Jacques Korn is al zowat 40 jaar actief op de Antwerspe beurs en kent die wereld als geen ander. Hij was tot voor kort executive director van de instelling.

Als executive director wordt Jacques Korn dan opgevolgd door Rajender Gagani.

De Beurs voor Diamanthandel is een van de vier beurzen die van Antwerpen het wereldcentrum voor de diamanthandel hebben gemaakt. De beurs zelf is opgericht in 1904 en is een centrum van internationale activiteiten.

De diamantsector is al meer dan 550 jaar aanwezig in Antwerpen en is er in al die jaren in geslaagd om zijn internationale positie te handhaven. Dit neemt niet weg dat de concurrentie van Tel Aviv, Dubai en Mumbai vandaag sterk voelbaar is. Dit heeft vooral te maken met de fiscale druk op de sector. Volgens het AWDC (Antwerp World Diamond Centre) wordt 80% van de ruwe diamant niettemin nog altijd verhandeld via de Scheldestad. Ook op het vlak van de handel in geslepen diamant is de positie van Antwerpen heel duidelijk afgetekend. De diamantsector is in dit opzicht de tweede belangrijkste exporteur van het land.