WIJNEGEM – De Japanse topchef chef Hideki Matsuhisa die in Barcelona de gerenommeerde restaurants Koy Shunka en Shunka uitbaat, opent in Wijnegem een nieuw restaurant. Restaurant K komt er onder impuls van Dick Vervoordt, ontwikkelaar van de site Kanaal, in samenwerking met horeca-ondernemer Vinko Pepa.

Vinko Pepa was reeds klant bij Shunka sinds 2002, en doorheen de jaren groeide een vriendschap met de Japanse topchef. Deze vriendschap bracht Hideki Matsuhisa naar Antwerpen. Voor Restaurant K stuurt hij zijn chef Roberto Vicente, die met hem in Koy Shunka werkte, van Barcelona naar Antwerpen. Vinko Pepa: “We zijn bijzonder fier dat we deze fantastische chef hebben kunnen aantrekken om nauw mee samen te werken. Zijn restaurants in Barcelona zijn ware publiekstrekkers en we mogen hopen dat zijn lichte, verse keuken ook hier zal aanslaan.”

Ongedwongen, gezellig met zicht op het water en een groot terras aan de patio-kant waar er kan getafeld worden tussen de enorme struiken. K beantwoordt precies aan alles wat Dick Vervoordt voor ogen had om Kanaal te voorzien van een eigentijdse bistro. Zijn vader Axel en moeder May Vervoordt zorgden voor de inrichting van de zaak.

Japans-Mediterraans

Bij K wordt resoluut gekozen voor eenvoud en kwaliteit. De nadruk ligt op verse producten, vooral vis, maar ook enkele vleesgerechten. Het wordt een pure keuken geïnspireerd op de Japanse gastronomie met sushi en sashimi, maar met een Mediterraanse twist. De meeste gerechten zullen gedeeld kunnen worden, zoals ze dat in Japanse en Spaanse restaurants gewend zijn. K is ook een ideale locatie voor een drink vooraf of after-dinner.

Dick Vervoordt: “Het was altijd onze bedoeling om hier te Kanaal een levendig restaurant te creëren waarbij mensen kunnen genieten van gezond, lekker en vers eten in een gezellig kader. Niet te stijf, maar met kleine tafeltjes waar een aangename buzz heerst. Je zal er terecht kunnen voor een kleine hap, maar ook voor langer tafelen in gezelschap van vrienden met een lekkere cocktail vooraf. Het zal de site een extra vibe geven.”