JD Sports opent in Antwerpen

jdMet exclusieve reeksen van merken als Adidas, Reebok, Nike, Timberland e.a. heeft de Britse keten JD Sports al vele jaren een sterke reputatie opgebouwd onder sportlui. Vooral de loopschoenen doen het er uitstekend. Jongelui zijn vooral gek op de eindeloze reeksen sneakers die de keten aanbiedt. JD Sports opent nu op de Antwerpse Meir zijn eerste Belgische winkel.

JD Sports
staat voor John (Wardle) en David (Makin). Die zetten onder hun tweetjes in 1981 vanuit Manchester een heel nieuw winkelconcept op dat heel snel Groot-Brittannië veroverde. De Britten zijn nu eenmaal dol op alle vormen van sport en het aanbod van JD Sports paste daar perfect in. John en David hebben zich ondertussen als aandeelhouders laten uitkopen door een investeringsgroep die evenwel doorging op de lijn die de stichters uitgetekend hadden.

Na de snelle verovering van ook Ierland, Spanje, Duitsland en Frankrijk is nu ook België aan de beurt. Antwerpen wordt daartoe als uitvalsbasis gebruikt. JD Sports gaat open op de Meir 59, de plek waar vroeger een Italiaans sportmerk gevestigd was.