Jo Vander Schueren gaat SecureLink leiden

jokejokekJo Vander Schueren krijgt het operationeel bestuur van SecureLink in België in handen. Securelink is een integrator van IT-infrastructuur en netwerken en is gespecialiseerd in de inbreng van veiligheidsapparatuur..

De nieuwe topman werkt al elf jaar voor het bedrijf. Hij begon als account manager en werkte nadien onder meer als corporate account manager, kwaliteitscoördinator en tot voor kort als sales manager. Een functie die nu wordt overgenomen door Ward Vandenbulcke.

Met Vander Schueren als ceo kunnen de drie oprichters van het bedrijf, Bert van Loco, Frank Staut en Hans Van Erum, zich verder focussen op het groepsniveau en de internationale expansie.

Voor België is er de ambitie om te verdubbelen op termijn. “Met een omzetgroei van gemiddeld 15 procent per jaar willen we SecureLink op vijf jaar tijd dubbel zo groot maken. Zowel in omzet als in aantal werknemers”, zegt Vander Schueren. Specifiek mikt hij daarbij op het segment managed security services. In het boekjaar 2014 haalde het bedrijf in België een omzet van 29 miljoen euro.

Bert Van Loco, Hans Van Erum en Frank Staut zetten SecureLink op in 2003 en bouwden hun firma uit tot een specialist in firewalls. Grote organisaties met pakweg 250 gebruikers doen er goed aan om hun systemen te beveiligen. SecureLink stelt zich daarbij op als partner.

SecureLink zoekt overigens nog altijd bijkomend personeel: IT-specialisten die als consultants willen aantreden.

Het bedrijf wordt nog altijd aangestuurd door de drie stichters van toen. Enkele Nederlandse investeerders en een private equity firm kwamen ondertussen het kapitaal versterken. “Wij houden nog een minderheidsparticipatie aan.”

Bij SecureLink in Wommelgem werken zo’n 80 man. In Nederland staan nog eens 65 man op de payroll.

Tot het klantenbestand van de firma behoren oa. Veritas, het Jan Yperman ziekenhuis, Milcobel, Macintosh, Mercator, Elia, Picanol, de VRT enz. “Grote organisaties dus. Vandaar ook dat wij veel ziekenhuizen bedienen.”