Jochen Müller nieuwe topmanager Dachser

Jochen MüllerDachser Air and Sea logistics heeft Jochen Müller (52) aan boord gehaald als nieuwe logistiek manager. Op 1 januari 2018 neemt hij de functie van Thomas Reuter over en wordt Chief Operations Officer (COO) van het business field Air & Sea Logistics. Tot dan blijft Thomas Reuter in de Executive Board verantwoordelijk voor Air & Sea Logistics, waarna hij op 31 december 2017 met pensioen gaat.

Jochen Müller, geboren in 1964 in het Duitse Worms, was sinds 2011 lid van de raad van bestuur van Schenker Deutschland AG. In Centraal-Europa was hij verantwoordelijk voor luchtvracht en sales Air & Sea en wereldwijd voor het logistiek management van relocaties, beurzen en sportevenementen. Hiervoor leidde Müller als CEO de Britse landorganisatie van Schenker  en was hij verantwoordelijk voor land-, lucht- en zeevracht en voor de beursactiviteiten.

Thomas Reuter is sinds 1978 werkzaam bij Dachser en sinds 2006 lid van de Executive Board. De afdeling Air & Sea Logistics omvat nu 196 locaties en 4.000 medewerkers en noteerde in 2015 een omzet van bijna 1,6 miljard Euro.

Dachser is één van de leidende logistieke dienstverleners in Europa en bestaat sinds 1930. De thuisbasis van Dachser ligt in het Noord-Duitse Kempten. In België heeft het vestigingen in Willebroek en Zaventem.