Junior Argonauts helpt jongeren tussen 13 en 17 jaar in hun ontdekkingstocht naar wat ze écht graag doen. Vier ‘ondernemerskampen’ van vijf dagen verbinden creativiteit en ondernemerschap op een unieke manier. Via samenwerkingen met het bedrijfsleven leren de jongeren hun creatief talent omzetten in een concrete business case. En voor de ouders zijn er The Argonauts.

Karolien De Craecker: “Omdat de Junior Argonauts ondernemerskampen de individuele talenten en vaardigheden centraal stellen, krijgen de jongeren voeling met de richting die ze willen volgen: expert worden of ondernemer. We mikken op 120 inschrijvingen en zijn al aardig op weg om die target te halen.”

Roert jouw zoon of dochter al eens graag in de kookpotten, en droomt hij/zij stiekem van een carrière als de nieuwe Jeroen Meus? Heb je thuis een fashionista rondhuppelen die graag eens zijn of haar eigen kledinglijn wil ontwerpen? Is jouw tiener gebeten door technologie en droomt zij of hij ervan om de nieuwe ster van het internet te worden? Dan zijn de Ondernemerskampen van Junior Argonauts beslist iets voor zoon/dochterlief.

In de ondernemerskampen worden ze begeleid door experts van partners Start it @KBC, de Cronos groep, Craftworkz, Veritas, Kringwinkel en UNIZO Provincie Antwerpen. Het begon vorig jaar met het mode-ondernemerskamp. Dit jaar voegen de Junior Argonauts drie nieuwe thema’s toe: robots en artificiële intelligentie, food en personal branding. 
De kampen vinden plaats in de zomervakantie 2018 in Antwerpen (Fashion en Personal Branding), Mechelen (Robots en AI) en Leuven (Food).
Info vind je hier.

Voor ondernemende ouders zijn er The Argonauts

De Junior Argonauts zijn gegroeid uit een samenwerking met het bedrijfsleven via zusterorganisatie The Argonauts die leertrajecten en innovatielabs voor bedrijfsleiders, academici en ondernemers faciliteren. Hier gaan de deelnemers samen op ontdekking, delen ze ideeën en ervaringen en ontwikkelen ze nieuwe concepten en businessmodellen. The Argonauts connecteren mensen uit verschillende sectoren, disciplines en generaties en begeleiden bedrijven om zich klaar te maken voor de uitdagingen van morgen. The Argonauts maken deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. The Argonauts werken hiervoor samen met verschillende bedrijfsnetwerken, researchcentra, bedrijven en business schools in Vlaanderen. In 2017 organiseerden ze trajecten rond design thinking, technologie, voeding, gezondheid, digitale transformatie en meubilair.