1000 jonge ondernemers zetten vorige zaterdag hun beste beentje voor op een verkoopdag in Wijnegem Shopping Center. Dit werd georganiseerd door het Vlaams Agentschap Jonge Ondernemers en de provincie Antwerpen. Voor de jonge ondernemers was dit hét hoogtepunt van een schooljaar dat in het teken staat van “ondernemen” en “ondernemerschap”. 100 Vlajo mini-ondernemingen en Vlajo small business projects (uit de provincies Antwerpen, Limburg,Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen) stelden zich voor aan het grote publiek. 

De jonge zaakvoerders en hun medewerkers konden in Wijnegem Shopping Center het grote publiek uittesten. Zo leerden ze om onbekende personen te durven aanspreken en samen te werken. Ze hebben hun verkoopskills uitgetest en konden er netwerken met elkaar. Dankzij deze projecten verwerven de studenten ondernemende competenties in de hoop dat effectief op de arbeidsmarkt te kunnen waarmaken.

De volgende jonge ondernemingen konden de juryleden bekoren:  

–       Beste junior-onderneming algemeen: Mi Gente – Lucernacollege Antwerpen (Planten in gerecycleerde bewerkte potten)

–       Winnaar studentenprijs: Kiddikadoo – Sint-Ursula-Instituut Waver (Handgemaakte armbandjes)

–       Winnaar beste stand: Fiora – Mater Salvatoris Kapellen (Verzorgingspakket voor bloemen)

–       Winnaar beste verkooptechnieken: Chiptables – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen (Groentenchips)