Juwelier Nico Taeymans kreeg HIB-label

nicoDe Antwerpse juwelier Nico Taeymans kreeg het label Handmade in Belgium overhandigd. Daarmee bekroont de werkgeversfederatie Unizo werk dat het ambachtelijk karakter van Belgische topproducties uitstraalt. Het label werd hem overhandigd door de Antwerpse schepen van cultuur, Philip Heylen.

“Dit label is voor mij de maatschappij van vandaag,” zegt Nico Taeymans. “We kunnen er iets van maken, of niet.” En er iets van maken doet hij zeker. Met zijn eigenzinnige ontwerpen die de persoonlijkheid van de drager onderstrepen, staat Nico Taeymans er vandaag meer dan ooit.

Schepen Philip Heylen maakte tussen de reuzen door tijd vrij om het label persoonlijk te overhandigen. “Nico heeft een carrière gekend van hoogtes maar ook van tegenslagen. Maar als een echte ondernemer trekt hij zich erdoor, omdat het ambacht zo belangrijk is voor hem – hij kan niet zonder de schoonheid.”

Met het label HIB gaat het er Unizo om een product in het zonnetje te zetten en daarbij het ambachtelijk karakter van het productieprocédé duidelijk te maken. Vandaag weet je als consument niet altijd zeker meer wat je koopt. “En mensen zijn op zoek naar de oorsprong van hun producten,” aldus Nico Taeymans. Dankzij het label kunnen consumenten gemakkelijk ambachtelijke ondernemers en hun producten onderscheiden van de industriële. De ondernemer krijgt daardoor ook een stapje voor in de concurrentiestrijd tegenover massaproductie. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking.

Nico Taeymans presenteert een indrukwekkende collectie trouwringen, verlovingsringen, armbanden, oorbellen en colliers. Zijn aanbod is te koop in zijn twee brandshops in Antwerpen en Brugge. De collectie is ook beschikbaar bij enkele dealers in binnen- en buitenland.