Het nieuwe cyclocross-seizoen is weer begonnen. En wie cyclocross zegt, zegt modder, en vuil. Zoiets kan je alleen maar doeltreffend te lijf gaan met materiaal dat voor geen kleintje vervaard is. Een hogedrukreiniger die tegen een stootje kan bijvoorbeeld. En wie hogedrukreiniger zegt, zegt bijna automatisch Kärcher. Kärcher is dus, net zoals voorgaande jaren, weer present  op het nieuwe veldritseizoen.

Of dat nieuwe veldritseizoen veel verrassingen zal brengen moeten we afwachten. De eerste cross van het nieuwe veldritseizoen in Eeklo alvast niet: die werd overtuigend gewonnen door Mathieu van der Poel. Wout Van Aert, ook al niet echt een onbekende, moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Op 30 september in Neerpelt wordt die volgorde misschien omgedraaid, of misschien ook niet, of misschien komt er toch een verrassing uit de bus.

De fietsen van de crossers zullen het in de komende herfst en winter alvast weer zwaar te verduren krijgen. Modder en zand, regen, sneeuw en ijs … iets waar Kärcher dus, net als vorige jaren, wel weg mee weet. De reinigingsposten langs het parcours zijn uitgerust om de vuile fietsen in geen tijd weer proper te krijgen.

Het vertrouwde geel van Kärcher zal te zien zijn op de wedstrijden van de Telenet Superprestige, de DVV Trofee, de Soudal Classics en de Brico Cross. 29 crossen, 4 klassementen en 1 reinigingsspecialist: de formule voor een geslaagde cyclocrosswinter!