Kärcher,  bekend van zijn hogedrukreinigers, sponsort het Ronald McDonald huis aan het UZ Brussel, campus Jette. Het kinderfonds van Ronald McDonald bouwt haar eerste Belgische huis daar. Het huis is bestemd als thuis voor families van langdurig gehospitaliseerde kinderen. Kärcher sloot zopas een deal met de organisatie voor een belangrijke sponsoring, in cash en in goederen.  De Belgische zetel van Kärcher bevindt zich in Wilrijk.
Naast een bedrag in cash, schenkt Kärcher ook enkele reinigingsapparaturen. Zo draagt één van de kamers in het Ronald McDonaldhuis de naam Kärcher en zijn alle reinigingsapparaten er van Kärcher-signatuur.
Kees Wagtmans, managing director Kärcher NV zegt hierover: “Kärcher steunt een warme organisatie als het Ronald McDonald Kinderfonds met plezier”.  De vzw Ronald McDonald Kinderfonds werd in 2001 opgericht door McDonalds België en haar franchisenemers. Hij verleent steun aan families met kinderen met medische noden. Wereldwijd zijn er reeds 325 Ronald McDonaldhuizen. Het eerste werd in 1974 gebouwd in Philadelphia in de VS.