Karl Rickard wordt de nieuwe CEO van SHS Aviation, dat is het moederbedrijf van VLM Airlines. Hij volgt Harm Prins op die het bedrijf verlaat. Christian Heinzmann wordt lid van de raad van bestuur van SHS Aviation.

Karl Rickard begon zijn loopbaan als ingenieur en bekleedde verschillende technische leidende functies in vliegtuigonderhoudsbedrijven (o.a. KLM, Luxair en Team Air Lingus). Sinds 2010 was hij CEO van Power Jet Aviation, een in Luxemburg gevestigde onderneming die gespecialiseerd is in pre-aankoop vliegtuiginspecties, vliegtuigontmanteling en vlootoplossingen voor luchtvaartmaatschappijen. Karl heeft doorheen de jaren heel wat ervaring opgedaan op het vlak van vliegoperaties, routeontwikkeling, vliegtuigfinanciering, luchtvaartregelgeving en vliegtuigonderhoud.

Rickard zegt dat VLM Airlines is klaar is om een versnelling hoger te schakelen. Er worden ook nieuwe langeafstandsoperaties voorbereid.

VLM Airlines voert op dit ogenblik 19 lijnvluchten per week uit op de populaire zakenroute tussen Antwerpen en London City Airport. Daarnaast worden de toestellen van VLM ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten vanuit Antwerpen, Brussel, Maribor en tal van andere Europese luchthavens.