Katoen Natie is 20ste Onderneming van het Jaar

hutsKatoen Natie werd dinsdagavond uitgeroepen tot twintigste Onderneming van het Jaar. CEO Fernand Huts ontving de onderscheiding tijdens een jubileumgala op de Heizel uit de handen van koning Filip.

De omzet van de winnende Antwerpse logistieke dienstverlener groeide de voorbije vijf jaar tot 1 miljard euro en het bedrijf stelt meer dan 10.000 mensen tewerk in 400 operationale units met meer dan 150 terminals en logistieke platformen in 33 landen.

“Katoen Natie volgt een indrukwekkende koers, waar groei en personeelsontwikkeling prioritair zijn”, aldus juryvoorzitter Paul graaf Buysse. “Door die personeelsmotivatie is er een constante en dagelijkse ontwikkeling van nieuwe initiatieven, markten en producten. Katoen Natie is op alle vlakken een succesvol bedrijf dat niet door één man wordt gestuwd, maar wordt gedragen door honderden enthousiaste medewerkers. De jury vond dan ook dat Katoen Natie op een overweldigende manier heeft bewezen dat het de titel Onderneming van het Jaar 2014 verdient.”

De prijs Onderneming van het Jaar is een initiatief van consultancybureau EY in samenwerking met De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. De andere genomineerden waren Kinepolis, Ontex, Van de Velde en Vyncke.

Maandag werd de Waalse voedingsproducent Belourthe al uitgeroepen tot Franstalige winnaar. Ofwel Belourthe ofwel Katoen Natie mag in het voorjaar van 2015 België vertegenwoordigen op de verkiezing van World Entrepreneur of the Year. Die verkiezing vindt plaats in Monaco.

Tijdens het gala reikte Vlaams minister-president Geert Bourgeois tevens de Prijs van de Vlaamse regering voor de Beloftevolle Onderneming uit. Ook die ging naar een Antwerps bedrijf: CMOSIS, producent van beeldchips. Het bedrijf uit Berchem stelt 69 mensen tewerk en realiseerde in 2013 een omzet van 36 miljoen euro. Volgens het juryrapport blinkt CMOSIS uit in technologische excellentie  en heeft het nog veel groeipotentieel.