Katoennatie neemt activiteiten van Talke over

talkeKatoen Natie neemt de activiteiten van het Duitse logistieke bedrijf Talke in België en Nederland over. Dat heeft de logistieke groep woensdag bekendgemaakt. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Talke is gevestigd in Hürth, bij Keulen.

Door de overname komen drie vestigingen van Talke in de Benelux in handen van Katoen Natie. Het gaat om Talke België (Kallo), Alfred Talke Logistic Services (Zwijndrecht) en Talke Nederland (Moerdijk).

Concentratie van activiteiten

In een persmededeling zegt  Talke verheugd te zijn met de overname. ‘Katoennatie is een onderneming met naam en faam die strategisch zeer goed is geplaatst om onze afdelingen over te nemen’.

Talke wil met deze herschikking van zijn activiteiten de standplaatsen van zijn vestigingen optimaliseren. Het wil met name in het Midden Oosten, Azië en de Verenigde Staten zijn activiteiten uitbouwen.

Katoennatie van zijn kant is vanzelfsprekend verheugd met de overname. ‘Hiermee verstevigt Katoen Natie haar positie als marktleider op  het gebied van logistieke dienstverlening in de chemische sector, zowel in thuisbasis Antwerpen als Nederland”, aldus het bedrijf.