Wilrijk – Net zoals de voorbije twee jaren stond het hoofdkantoor van Coolblue al in oktober helemaal in het teken van Kerst. Voor het personeel van Coolblue is dit ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Mét kerstbomen, slingers, kerstliedjes en … collega’s in de meest kerstige outfits.

Matthias De Clercq, manager van Coolblue België: “Bij Coolblue zijn we gek op Kerst. Maar we hebben tijdens de feestdagen geen tijd om Kerst uitgebreid te vieren met de collega’s. Daarom doen we dit in oktober. Gewoon omdat het kan. Niet als stunt.”

Kerst vieren nu het nog kan

December is voor Coolblue de drukste maand van het jaar want iedereen gaat dan op zoek naar cadeaus. Niet alleen in het magazijn is het in die periode alle hens aan dek door de vele bestellingen, ook op de klantendienst en in de fysieke winkels van de online retailer is het dan een (kerst)pak drukker.
Daarom vierden alle Coolblue collega’s op het hoofdkantoor Kerst op vrijdag 13 oktober. Maar niet allemaal tegelijk. Het feestje liep de ganse dag door en teams Coolblue’ers wisselden elkaar af voor het kerstontbijt of de kerstlunch. Er was dus voldoende permanentie zodat alle klanten dezelfde service kregen als anders.
Dit derde kerstfeest van Coolblue was opnieuw een zonder alcohol omdat iedereen achteraf opnieuw aan het werk ging. Wel pech voor de Coolblue’ers, want er waren geen kerstcadeautjes, ook niet uit eigen huis… Zou vrijdag de 13de er iets mee te maken hebben?

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met acht fysieke winkels: Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht en Amsterdam. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van telefonie & tablets, computer & netwerk, tuin & gereedschap tot koken & wonen. In 2016 behaalde het bedrijf een omzet van 857 miljoen euro en daarmee is het een van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.