Kim Stumpf genomineerd voor Woolmark Prize

kimDe Antwerpse mode-ontwerpster Kim Stumpf werd genomineerd voor de internationale Woolmark Prize. Stumpf opende enkele tijd terug een flagship store aan de Lombardenvest. Als mode-ontwerpster heeft ze mee de reputatie van Antwerpen als internationale modestad versterkt.

De International Woolmark Prize werd voor het eerst georganiseerd in 1953, op initiatief van het International Wool Secretariat en werd in de opeenvolgende jaren gewonnen door Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent. De International Woolmark Prize steunt talent over de hele wereld en heeft uiteraard als eerste bedoeling de promotie van de Australische Merino wol.

Voor de prijs  2016/2017 werden meer dan 75 designers uit 62 landen  geselecteerd.

De zes regionale finales vinden plaats gedurende de maand juli in Hong Kong, Sydney, Milaan, Londen, New York en Mumbai. Genomineerden maken  een look  uit Merino Wol en ontwerpen een capsule collectie bestaande uit zes items die zij presenteren aan experts uit de industrie. Uit de regionale genomineerden wordt een womenswear en een menswear designer verkozen tot winnaar die zijn of haar regio mag vertegenwoordigen tijdens de internationale finale.

Twaalf finalisten ontvangen ieder een financiële bijdrage van 50,000 Australische dollar voor de ontwikkeling van hun volgende collectie en een uitnodiging tot het deelnemen aan de internationale finale.

De internationale winnaars van zowel menswear als womenswear ontvangen beide een aanvullend bedrag van 100,000 Australische dollar ter ondersteuning van materiaal sourcing en collectie marketing. Daarnaast worden de winnende collecties verkocht bij toonaangevende internationale retailers: Harvey Nichols (UK), Saks Fifth Avenue (New York), David Jones (Australië), Boutique 1 (Verenigde Arabische Emiraten), Verso (België), , Boon the Shop (Zuid-Korea), The Papillion (Indonesië) en online via mytheresa.com (womenswear) en Matchesfashion.com (menswear).

The Woolmark Company werkt met de ondersteuning van Vogue Italia, Vogue Paris, GQ France, Fashion Council Duitsland, Mercedes- Benz Fashion Week Madrid, Not Just A Label en vele meer.