delistarKoekjesproducent Delistar in Beveren-Waas draait voluit. “Wij werden op de recente zoetwarenbeurs in Keulen gewoon overrompeld door bestellingen”, zegt gedelegeerd bestuurder Bart Scheldeman. “Korea, Japan, Singapore. Het was overdonderend. Delistar exporteert vandaag over zowat de hele wereld.”

De groei is in die mate versneld dat het bedrijf dringend op zoek moet naar verse financiële middelen. “We komen vandaag in een fase dat het familiaal vermogen de verdere expansie niet langer meer alleen aankan. We praten daarom met investeerders die ertoe bereid zouden zijn om in het kapitaal van de groep te stappen en mee de toekomst van de ondernemingen te ondersteunen.”

Het gaat trouwens niet enkel om koekjesproducent Delistar. Vader Alfons Scheldeman is destijds gestart vanuit de firma Scheldeman-Huybens Mechanical Engineering, een engineeringbedrijf dat gespecialiseerd is in verpakkingsmachines en zowel revisiewerken uitvoert, moderniseringsopdrachten, programmeringsinstructies of integratiewerken. “Het is precies vanuit ons engineeringbedrijf dat we finaal ook in de koekjesproductie ingestapt zijn. Het bedrijf Star uit Zwijndrecht was een van onze klanten. Toen de Franse aandeelhouders ermee stopten hebben we in het jaar 2000 de kans aangegrepen om zelf koekjes te gaan bakken. We hebben toen Delistar opgezet.”

Delistar is ondertussen verhuisd naar Beveren-Waas, naast Scheldeman-Huybens. De fabriek maakt nu vele tonnen nic nacjes aan, abc-koekjes, speculoos en vanillekoekjes. Delistar maakt ook stukverpakkingen l en heeft eigen productielijnen voor feestelijkheden rond Pasen, Kerstmis enz. Studio 100 is een bekende afnemer van Delistar.

De machine rolt ondertussen onverminderd verder. In die mate dat de holding Scheldeman, de overkoepelende holding van de familie Scheldeman ook The Chocolate Spot opgezet heeft, een even expansieve chocoladeproducent die vanuit Kruibeke de wereldmarkten als inzet heeft.

In de drie bedrijven van de groep zijn vandaag zo’n 60 mensen aan de slag. “Onze groeimogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt”, zegt Bart Scheldeman. “Wij mogen de kansen die we nog kunnen grijpen zeker niet laten liggen. De financiële uitbouw van de groep is daarom vandaag een van onze allerbelangrijkste prioriteiten.”

De drie ondernemingen tekenen voor een gezamenlijke omzet van zowat 16 miljoen euro.