De nieuwe topman van Antwerp Space is een man met ruime ervaring in de ruimtevaartsector. Koen Puimège wil het bedrijf verder doen groeien zodat het een hoofdrol kan spelen in de ruimtevaartontwikkelingen van de toekomst.

Antwerp Space is in Vlaanderen een ruimtevaartpionier in alle betekenissen van het woord. Het bedrijf is in 1962 opgericht in de schoot van Alcatel Bell  en is dus een van de oudste en meest ervaren ruimtevaartbedrijven in België. Sinds 2010 maakt het deel uit van de Europese ruimtevaart-en technologiegroep OHB. 

“Sinds de overname door OHB is Antwerp Space fors gegroeid ” , zegt CEO Marco R. Fuchs. “Met het nieuwe bestuur zullen we het succesverhaal ook de komende jaren onverminderd voortzetten. ” 

Nieuwe topman Puimège is gepokt en gemazeld in de ruimtevaartsector.

Koen Puimège zal bij Antwerp Space een team van meer dan 70 specialisten leiden. De afgelopen 22 jaar bekleedde hij functies in engineering, project management, operations management en business development. 

De komende jaren wordt de lat bij Flanders Space hoog gelegd: er wordt gezocht naar mogelijk leven op de planeten en manen binnen ons zonnestelsel. Niks meer en niks minder. Antwerp Space wil hierin een belangrijke rol spelen, zoals het nu al doet met onderzoeken op Mars en Jupiter. 

Antwerp Space, een dochterbedrijf van de beursgenoteerde OHB SE – technologiegroep, biedt zowel expertise aan als systeemoplossingen voor Europese ruimtevaartprogramma’s en wereldwijde commerciële ruimtetoepassingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in telecommunicatie. De omzet bedraagt meer dan € 20.000.000.  

Eind 2016 werd bij Antwerp Space in Hoboken een nieuwe clean room ingehuldigd. Daar worden onderdelen ontwikkeld voor programma’s van het European Space Agency.