Koffie Verheyen aan vierde generatie toe

verheyenKoffie Verheyen heeft het negatief bedrijfsresultaat van 2013 verleden jaar omgezet in een opbrengst van 89.971 euro. Daarmee versterkt de ambachtelijke koffiebranderij uit Deurne zijn posities. Antwerpen telt als internationale koffiehaven nog verscheidene toonaangevende koffiehuizen. Met een mélange als Amberes heeft Koffie Verheyen overigens een authentiek streekproduct in huis.

Koffie is een van de vele handelsmerken van Antwerpen. Daar hoort ook Koffie Verheyen bij. Het bedrijf uit Deurne is vandaag aan zijn vierde generatie toe en werkt onder Marc en Johan Verheyen verder in de ambachtelijke traditie van hun overgrootvader. De toekomst lijkt daarbij verzekerd. Volgens het bij de Nationale Bank gedeponeerde jaarverslag werden verleden jaar voor 679.450 euro aan bedrijfsopbrengsten gerealiseerd. Onder de streep bleef daarbij een winst van 94.431 euro over.

De reputatie van het koffiehuis ligt in die vaststelling dat de branderij de ambachtelijke technologie van vroeger aanhoudt. Het gaat dus niet om computers die het proces in het oude herenhuis aan de August Van de Wielelaan controleren maar om stielmannen die perfect weten wanneer bepaalde bonen “klaar” zijn. Verheyen brandt elk jaar zo’n 70 ton. De afzet gaat zowel naar de eigen winkel, verscheidene winkelketens en zelfs naar de internetwinkel. Bij Koffie Verheyen werkt zes man. De onderneming is present op nagenoeg alle grote evenementen in de buurt. Het bedrijf werkt zowel als groothandel als voor de individuele verkoop in de overigens heel gezellige shoppingruimte in Deurne.