Antwerpen – Een stadsradiozender op een FM-frequentie zoals er nog geen is. Die wil de Antwerpse dj KHLR (Khalor) in de lucht krijgen. Hij heeft het licentiedossier klaar liggen om eerstdaags in te dienen.

Dj KHLR: “Antwerpen heeft een immens aanbod aan alternatieve muziek in het nachtleven, maar dat wordt amper op een commerciële FM-frequentie ondersteund.”

Het is een beetje vechten voor een officiële FM-frequentie. Zeker in Antwerpen liggen de beschikbare radiogolven niet voor het grijpen. Maar Antwerpenaar en resident-dj in zowat àlle grote clubs in de stad, Khalid Naciri aka dj KHLR, heeft zijn erkenningsdossier klaar en droomt er luidop van om een Antwerpse stadsradiozender uit de grond te stampen. Met muziek waar vooral ‘young urban hipster couples or singles’, de zogenaamde yuhcos tussen 16 en 35 jaar, gek van zijn.

In Antwerpen is er een heel groot aanbod aan alternatieve muziek in het nachtleven. In clubs zoals Ampere, Meatpack, Bar Helder, Club Vaag en Trixx kunnen dj’s hun creativiteit kwijt en hoor je tunes die net in de andere charts dan de klassieke terecht komen, zoals BeatPort en Traxsource. Daar halen dj’s hun inspiratie en muziek.

Dj KHLR: “Het kind moet een naam hebben en die wordt simpelweg Radio 107Fm. Het heeft geen zin om de zender te dopen met hippe slang. Neen, deze stadsfrequentie is nog beschikbaar en die linken we ook heel bewust aan onze stadszender. Naast de specifieke tunes die worden gedraaid, moet 107Fm ook Antwerpen ademen: van mode tot het culinaire, van ondernemers, jonge artiesten tot aanstormend talent.” 

Het is de bedoeling dat een redactieteam van zo’n zes mensen zelf dingen uitprobeert en uit eigen ervaring tips kan geven. Maar ook jonge ondernemers, artiesten en aanstormend talent uit specifieke niches wil DJ KHLR met 107 Fm ondersteunen: “We geven een platform aan lokaal talent in de breedst mogelijke zin.”

Ten laatste in september weet Khalid Naciri of hij de licentie heeft én of hij achter de microfoon kan kruipen.