Antwerpen – De plannen zijn rond, maar vooraleer The Geeky Cauldron de deuren kan openen, wordt nog gezocht naar sympathisanten die hun schouders willen zetten onder dit project. Om ervoor te zorgen dat het Scifi/Fantasy café aan ieders verwachtingen voldoet, werd een crowdfundingscampagne opgezet.

Alexandru Hul, initiatiefnemer: “Het idee speelde al langer in mijn hoofd. Ik dacht eigenlijk dat zoiets toch al bestond in Antwerpen, maar dat bleek niet het geval.”

Worden dromen werkelijkheid?

Een biertje drinken in de befaamde ‘Star Wars Cantina’, een hapje eten in de grote zaal van Zweinstein, de laatste ontwikkelingen bespreken in de strijd om Westeros,… Elke geeky scienfiction- en fantasy fan heeft er al wel eens van gedroomd. Vanaf april zal die droom evenwel werkelijkheid worden in het Scifi/Fantasy-café: The Geeky Cauldron.

Het ambitieuze plan komt uit de koker van Alexandru Hul, zelfverklaard Sensei en geek van het eerste uur: “Ik krijg nu de kans om zelf mee te werken aan het realiseren van het café waarvan elke geek droomt.”

Crowdfundingscampagne

De oprichting van The Geeky Cauldron verloopt evenwel niet zonder slag of stoot. Er zijn al veel hindernissen overwonnen en er volgen er nog meer. Om enkele van die moeilijkheden uit de weg te ruimen, werd een crowdfundcampagne opgezet. “Een project van deze omvang kan ik moeilijk op mijn eentje tot stand brengen. Gelukkig kan ik rekenen op een groep trouwe vrienden die me bijstaan bij alle mogelijke zaken, van de oprichting van de bedrijfsstructuur, tot het produceren van het filmpje voor de crowdfunding”, zegt Alexandru.
De crowdfundingpagina staat live sinds maandag én met succes. Nu al is 69% van de beoogde 10 000 euro opgehaald, zijnde 6 915 euro.

What’s in for you?

Wie besluit het project te steunen, krijgt een leuke beloning voor zijn donatie. Zo kan je onder andere kiezen voor een kop of glas met jouw naam op in het café, zodat jij steeds uit jouw eigen glas drinkt. Er zitten eveneens t-shirts en gratis toegang voor de eerste 50 geeky events tussen de beloningen. “Events zullen een belangrijk deel worden van ons themacafé”, legt Alexandru uit. “We willen screenings en filmmarathons organiseren. Ook voor tentoonstellingen, bordspelavonden en meer is er ruimte. Als je het kan bedenken, kunnen wij het organiseren.”