De organisatoren van het techfestival SuperNova zouden de Amerikaanse ex-president Obama graag naar Antwerpen halen. Dat hebben onze collega’s van De Tijd vernomen. Onderhandelingen hierover zouden aan de gang zijn. 

De gesprekken worden bevestigd door ondernemer Jürgen Ingels van het financiële technologiebedrijf Clear2Pay en van Scale-Up. “De gesprekken lopen, het is nog niet rond maar de vooruitzichten zijn goed”, zegt Ingels aan De Tijd. 

Maar voor de financiële ondernemer zit er wel een financieel addertje onder het gras: aan de komst van Obama zou een prijskaartje hangen van 400.000 euro. Daarbovenop zou nog een aardige duit komen voor de beveiliging van de ex-president. 

Prestigieus festival aan de stroom.

Ingels en de creatieve-ondernemersorganisatie Flanders DC willen eind september ‘grote namen’ uitnodigen op het innovatiefestival SuperNova in de Scheldestad. 

Het festival, dat vier dagen duurt, vindt plaats op Het Eilandje, op 27 en 28 september. Er komt een conferentie met internationale topsprekers en een pitchwedstrijd, waarbij 55 veelbelovende Europese techgroeiers de kans krijgen om zich voor te stellen aan gespecialiseerde investeringsfondsen.  Daarnaast zullen werkzoekenden op het festival kunnen solliciteren voor vacatures van de aanwezige techbedrijven.

Zowel professionals als particulieren welkom

Het grote publiek zal kunnen meeproeven van de tech- en innovatiesfeer. Voor particulieren worden twee hallen ingericht waar techbedrijven zich van hun beste technologische kant laten zien. Op Het Eilandje komen  allerlei installaties die een inkijk geven in het leven van de toekomst. Eerder werd bekend dat de Vlaamse regering 1,6 miljoen euro uittrekt voor het initiatief. Ondernemer Ingels zou 600.000 € bijdragen. Nu nog kijken hoe de eventuele komst van Obama in het financiële plaatje kan passen.