Elk jaar in de lente vindt in de Arenbergschouwburg in Antwerpen een optreden plaats van en door de mensen van Krauwelenhof, een instelling voor mensen met een mentale handicap. Het is een show met muziek, dans, woordspelletjes en met twee heuse presentatoren die de hele zaak met grapjes aan mekaar praten. De show bestaat intussen ruim veertig jaar en is in Antwerpen en ruime omgeving een vast ankermoment in het theatergebeuren in het voorjaar.

Het initiatief voor de ‘levensschool’ Krauwelenhof werd destijds genomen door Vera Verschaeren. Zowat 45 jaar geleden startte ze een schooltje op waarin ze ‘anders begaafde’ kinderen volgens haar eigen pedagogische inzichten opving. Intussen is het schooltje aan het Sint Paulusplein in Antwerpen uitgegroeid tot een organisatie die bestaat uit en vijftal initiatieven, en waar niet alleen wordt lesgegeven, maar ook gewoond en gewerkt. Zo is er ook een ambachtelijk atelier en zijn er drie begeleid-woonplekken waar de jong-volwassenen en volwassenen terecht kunnen. Het oorspronkelijk pand aan het Sint Paulusplein, waar het allemaal begon, wordt intussen helemaal gerestaureerd.

De show van dit jaar heet ‘Ay Caramba’, en wat het thema dan wel is, daar hoeven we geen tekening bij te maken.. ‘Wie niet tevreden is krijgt zijn geld terug’ zegt bezielster Vera Verschaeren.  De volgende voorstelling vindt nu vrijdag plaats. Belangstellenden kunnen ook nog gaan kijken op 5 en 8 mei.