Kusters ramen en deuren moet het vooral van flexibiliteit hebben

lieveBij Kusters ramen en deuren is men op zoek naar een technisch commercieel medewerker. De expansieve KMO uit Wijnegem onderkent onafgebroken groei in de markt. “Wij hebben in onze meer dan 50-jarige geschiedenis nog nooit een slecht jaar meegemaakt”, zegt zaakvoerder Kurt Kusters overtuigd. “KMO’s die goed weten waar ze mee bezig zijn doen het ook in crisistijden goed.”

Kusters ramen en deuren produceert niet alleen ramen en deuren maar plaatst ze ook. ramen en deuren in aluminium en in PVC. Die combinatie van productie en plaatsing is al die jaren een van de groeilijnen van het bedrijf geweest. Vader Jef Kusters was overigens een van de eerste klanten van Reynaers Aluminium uit Duffel en bleef die leverancier al die jaren trouw. Ook het Duitse merk Salamander is een vast huismerk van Kusters.

In de loop van de jaren is het productaanbod voorzichtig uitgebreid met schuiframen, rolluiken, verluchting en glas. Daaronder ook hoogrendementbeglazing van die andere vaste leverancier, AGC (ex-Glaverbel).

“Dat wij het ook in de crisis goed blijven doen komt voor een groot stuk omdat wij heel erg flexibel zijn,” zegt Kurt Kusters. Kurt Kusters nam de leiding over het bedrijf enkele tijd geleden over van vader Jef. Ook echtgenote Lieve Thyssen staat mee in het bedrijf. “Ten aanzien van veelal grote buitenlandse concurrenten garanderen wij onze klanten een heel snelle belevering. Desnoods binnen de week. Dat doen ze ons niet makkelijk na. Vandaar dat wij de toekomst optimistisch tegemoet blijven kijken.”

Het orderboek zit dus goed vol? “Wij werken onze bestellingen echt binnen korte termijnen af. Wij kunnen dus niet heel erg ver vooruit kijken. Maar wij hebben voor de komende dagen onze handen meer dan vol, ja.”

Bij Kusters ramen en deuren werken vandaag 20 man. De omzet wordt op 5 miljoen euro becijferd.