Kwaliteitslabel voor vijf juweliers

diamantVijf Antwerpse juwelierszaken kregen het label Antwerp’s Most Brilliant toegekend. 14 zaken hadden die award eerder al gekregen. Onlangs werden er daar vijf aan toegevoegd: Joaillerie du Centre, Nico Taeymans, Rembrandt Jordan, RÖELL Jewellery en Studio Twee.

Antwerpen is in vele opzichten nog altijd hét wereldcentrum voor diamant. De concurrentie met Dubai, Tel Aviv en Mumbai is bikkelhard maar de unieke concentratie van handelsfirma’s, banken en productiecentra leidt ertoe dat wie echt zaken wil doen in de sector onvermijdelijk naar Antwerpen moet komen.

De laatste jaren heeft de juwelensector zich in die omgeving gesetteld. Verscheidene toonaangevende bedrijven in en om de Pelikaanstraat trekken klanten uit de hele wereld aan. De stad Antwerpen en het AWDC hebben die ontwikkelingen mee ondersteund in de uitschrijving van een eigen kwaliteitslabel.

Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen, kunnen het label halen. In totaal zijn er nu zeventien juweliers die het label hebben, goed voor negentien juwelierszaken. De gelabelde juweliers bieden voor elke klant een gepast juweel: van haute joaillerie tot juwelen met parels en unieke stukken, met of zonder diamant. De vijf nieuwe juweliers die in november het label behaalden, zijn opnieuw verspreid over het historisch centrum en de diamantwijk.

* Joaillerie du Centre: Joaillerie du Centre startte in 1956. De zaak is intussen uitgegroeid tot een familiebedrijf met een grote passie voor juwelen in hartje diamantwijk. Joaillerie du Centre ontwerpt, vervaardigt en levert kwalitatieve juwelen, edelstenen, diamanten en parels. Ideeën van de klant kunnen naar wens uitgevoerd worden in eigen atelier. Ze bieden een uitgebreide service: van eenvoudige herstellingen over transformaties tot nieuwe creaties.

* Nico Taeymans: Ontwerper Nico Taeymans staat voor eigenzinnige, handgemaakte en eigentijdse juwelen. De collectie omvat stukken die getuigen van een zorgvuldige afwerking, gecombineerd met een hedendaags look-and-feel. De gebruikte edelstenen, zoals diamanten, opalen en andere – soms ruwe – (half)edelstenen, worden deskundig geselecteerd en gezet. Halfedelstenen worden in eigen atelier geslepen.

* Rembrandt Jordan: Pure vormen en een expressief karakter kenmerken het werk van Rembrandt Jordan. De unieke stukken zijn aanwezig zonder te overheersen. Technisch vakmanschap en kwalitatief hoogstaande materialen staan centraal. De dualiteit tussen man en vrouw inspireerde Rembrandt Jordan om een collectie trouwjuwelen te ontwerpen: sobere, krachtige paren die elkaar versterken.

* RÖELL Jewellery: RÖELL Jewellery staat voor persoonlijkheid en elegantie. De collecties Black Beluga, Carrousel, Millésime, Eterno en Grace hebben elk hun bijzonderheden, van champagnekleurige en zwarte diamanten tot bijzonder geslepen diamanten. Enkel zorgvuldig geselecteerde diamanten en edelstenen van de beste kwaliteit komen in aanmerking. De juwelen worden exclusief door de huisontwerpers gecreëerd en in eigen atelier geproduceerd door vakmensen.

* Studio Twee: Studio Twee is een eigenzinnige juwelengalerie opgericht door Lotte De Mey en Nathalie Perneel. Design, ambacht en passie vormen de basis voor beide ontwerpsters. Ze houden ervan om met de klassieke gegevens van de juwelenwereld te spelen en die een persoonlijke toets te geven. Alle juwelen worden in het atelier met de hand gemaakt.