Uit een onderzoek van het Antwerpse uitzendkantoor Deltaworx blijkt dat een kwart, om precies te zijn 27 procent,  van de jobstudenten er voor terugschrikken om een persoonlijk sollicitatiegesprek aan te gaan met een potentiële werkgever. 

Studenten zoeken hun job liever van achter hun scherm. Dat blijkt uit een bevraging bij 200 jobstudenten door Deltaworx. Het studentenuitzendbureau lanceert deze week een app die het contact tussen werkgevers en studenten vergemakkelijkt.

Uit datzelfde onderzoek blijkt dat gebrek aan ervaring de grootste drempel is om te solliciteren en dat ze op het internet vaak te weinig informatie vinden om de sprong te wagen (54%).

“De angst om zich persoonlijk aan te bieden is begrijpelijk: veel studenten hebben dat nog nooit eerder gedaan. Vaak hebben ze dan ook schrik om afgescheept te worden wegens een gebrek aan ervaring” zegt Jeroen Poels, CEO van Deltaworx.

Om voor studenten en werkgevers de zoektocht naar elkaar te vergemakkelijken, lanceert Deltaworx deze week de Delta App, een soort van ‘AirBNB voor studentenjobs’. Net zoals bij AirBNB werkt de app op basis van vraag en aanbod. Jobstudenten kiezen voor een reeks aangeboden jobs binnen hun interesseveld.