Coffee & Coach is een nieuw initiatief van de Antwerpse loopbaanbegeleider ‘Werk met zin”. Het idee is om aan loopbaancoaching te doen op een sympathieke plek om de drempel naar coaching te verlagen. In een gezellige koffiebar in de buurt  kunnen individuen en organisaties een eerste gesprek hebben met hun coach.  

‘Werk met Zin’ is gespecialiseerd in loopbaancoaching voor zowel werknemers als zelfstandigen, studenten en organisaties.  “We geloven dat het belangrijk is om als coaches dicht bij de mensen te staan”, zegt Marieke Genard, coach en zaakvoerder van Werk met Zin. “Openlijk praten en elkaar leren kennen lukt eens zo goed in een gezellig en sympathiek kader. Daarom hebben we de kennismakingssessies Coffee & Coach in het leven geroepen.”

Hoe werkt het?

Via sociale media en haar website geeft ‘Werk met Zin’ de tijdstippen en locaties aan van de Coffee & Coach-sessies. Daar kan je een coach ontmoeten. Geïnteresseerden kunnen dan vrijblijvend en zonder afspraak mee aan tafel schuiven voor een kennismakingsgesprek met de coach. Mogelijke thema’s zijn: work-life balance, stress, burn-out, assertiviteit op de werkvloer, starten met een eigen onderneming, studiekeuze …

Coffee & Coach levert iets op voor iedereen. “Niet alleen zetten onze coaches met Coffee & Coach de eerste stap naar mensen met vragen, we smeden ook lokale samenwerkingsverbanden met heel wat uitbaters. Een win-win dus” zegt Marieke Genard.

De eerste sessies vonden maandag en dinsdag al plaats, twee in Antwerpen en één in Kapellen.

In 2016 begeleidde Werk met Zin 1.300 individuen bij hun loopbaanvraag. Daarnaast kwamen onze coaches bij een 50-tal organisaties, scholen en bedrijven op de werkvloer. De coaching-organisatie bestaat sinds 2013.