Label voor ambachtelijk werk van orthopedist Patrick Creemers

patjeOrthopedist Patrick Creemers maakt steunzolen op maat van de patiënt. Hij hanteert daarbij een ambachtelijk maakproces waarbij handwerk centraal staat. Hij kreeg daarom gisteren van de werkgeversfederatie Unizo het label Handmade In Belgium (HIB) overhandigd.

Orthopedie Creemers in Mortsel is niet zomaar een orthopedist waar je in een bakje gaat staan en de steunzool van de band rolt – of die nu past of niet. Patrick heeft een passie voor voeten en vertrekt dan ook vanuit de voeten van de patiënt om een steunzool te maken die effectief de pijn wegneemt en misvorming tegen gaat. Speciaal voor vrouwen heeft hij zelfs een steunzool voor hoge hakken ontwikkeld om elegant en toch comfortabel op pad te kunne gaan.

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers. Daarom lanceerde Unizo het label “Handmade In Belgium.” Dankzij dat label kunnen consumenten gemakkelijk ambachtelijke ondernemers en hun producten onderscheiden van de industriële. Diezelfde ondernemer krijgt daardoor ook een stapje voor in de concurrentiestrijd tegenover massaproductie. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.