Lachcoach verbetert productiviteit

lachenHet gaat er soms stressy aan toe. Zeker weten. Nogal wat werknemers hebben het daar heel moeilijk mee. De oplossing van Inge Nassen: lachen. De Antwerpse welzijnscoach probeert de negatieve sfeer op bedrijven te doorbreken door lachsessies te organiseren. “Lachen is de meest doeltreffende en economische manier om stress te verminderen”, stelt ze.

Inge Nassen is al vele jaren actief als massagetherapeute en consulent. Vanuit haar massagepraktijk Triskelion heeft ze moeten vaststellen hoe een permanent negatieve omgevingssfeer mensen op bedrijven tot burnouts en depressies kan leiden. Het gaat er in de ondernemingswereld effectief geregeld hard aan toe. Mensen worden meegesleept in toestanden die ze absoluut niet willen. Ze trekken zich daarom terug in hun eigen wereldje en raken verloren.

Door relaxatie-oefeningen en ontspanning probeert Inge Nassen die werknemers terug te halen. Zeker niet evident. De focus op wat niet goed gaat is vaak verwoestend. Maar in reflectiegesprekken en gecoachte wandelingen kun je dat negativisme ombouwen. Tot vriendelijke contacten met collega’s, versterkt zelfvertrouwen en meteen ook verbeterde creativiteit. Wat finaal binnen het bedrijf ook tot verhoogde productiviteit moet leiden.

Lachcoach Inge Nassen organiseert in dit opzicht ook sessies bij bedrijven. Tijdens Happy flow kunnen de werknemers “de kracht van de lach” ontdekken. Lachen leidt tot positieve communicatie, relativeringsvermogen, inzicht en enthousiasme. Meteen ook tot een opmerkelijke productiviteitsverbetering. Inge kan bereikt worden op 0484/628153.