Langste brainstorm van Antwerpen

Sync Antwerpen

SINC Antwerpen

Op 23 en 24 november organiseert SINC (Students for Innovation and Cooperation), de Antwerpse studentenorganisatie rond studenten ondernemerschap van UA en alle Hogescholen, een 32 uur lange brainstormsessie. In samenwerking met Hello Bank! VOKA, Antwerp Student Hostel en verschillende coaches zullen studenten in groepjes van vijf een real-life case van Hello Bank! oplossen om vervolgens hun businessplan voor te stellen, in de hoop de SINC Innovation Award in de wacht te slepen.

Ondernemerszin bij Antwerpse studenten zit wel degelijk in de lift. Dat tonen tal van nieuwe initiatieven aan. Ook het stijgend ledenaantal van deze jonge ondernemersorganisatie is hier een voorbeeld van.

SINC wil studenten creatief laten omgaan met hedendaagse situaties én hen begeleiden in het pitchen van hun cases. Met een uitgebreide activiteitenkalender bieden de initiatiefnemers hun medestudenten een frisse en brede kijk in de wereld van het ondernemen. Dit doen ze op basis van drie pijlers: informeren, inspireren en activeren.

Onlangs nog organiseerde SINC in samenwerking met de TakeOffAntwerp_Alliance, een uitverkocht kickoff-event waar minister Muyters en Luc Carpentier, oprichter van Laundry Day, en meer dan 500 studenten op afkwamen.

Op korte termijn staan op de kalender onder meer de netwerkavond SINC Soirée van 17 november en Future Entrepreneurship op 21 februari 2017, waar onder andere Tesla, Uber, Jurgen Ingels en Sam Wouters aanwezig zullen zijn.

De SINC Innovation Days vinden plaats van 23 november om 10u tot 24 november om 18u in de vergaderzalen van VOKA en Antwerp Student Hostel.
“Een bagage aan informatie verwerkt in een creatieve uitdaging, daar zijn student-ondernemers naar op zoek”, zeggen Mathias Daeseleire, PR manager SINC, en Chaim Finizola, voorzitter SINC.