Laurentine Van Landeghem beloftevolle onderneemster van 2015

laurentineLaurentine Van Landeghem van Clouds of Fashion is uitgeroepen tot de meest beloftevolle onderneemster van het jaar. Laurentine runt een eigen modezaak en heeft zich in de sector laten opmerken door haar originele events en modeshows.

De zelfstandigenorganisatie Unizo en de vzw Markant organiseren elk jaar de “Womed Award” voor de vrouwelijke onderneemster van het jaar. De prijs 2015 ging ditmaal naar Nathalie Sintobin van het bedrijf Frucon uit Roeselare. Frucon is internationaal actief in de e-commerce Met de award wordt het innovatieve engagement van Nathalie Sintobin bekroond. Verscheidene merken en producenten doen een beroep op Frucon om hun online verkoopkanalen te ontwerpen, te bouwen en te beheren. Daarnaast verzorgt Frucon ook de internationale distributie van de bestellingen. Nathalie haalde het van Annick Brems van Kinderopvang in je buurt en Micheline Van de Voorde van Saisons.

Nathalie Sintobin komt uit een gezin van marktkramers van groenten en fruit. Van kleinsaf ging ze haar ouders helpen op de markt en leerde zo de knepen van het vak. Ze begon eerst een kleinschalige winkel in Roeselare met fruit en delicatessen. Toen haar broer na een verblijf in de VS opnieuw naar België kwam, besloten ze samen een zaak uit te bouwen. Frucon biedt alle diensten aan die bij de online verkoop van een product komen kijken. Nathalie en haar medewerkers ontwerpen en beheren de e-commerce webshop van hun klanten en verzorgen de internationale distributie van de bestellingen. Frucon heeft ook enkele webshops volledig in eigen beheer. Dit alles wordt gerealiseerd met ongeveer 45 vaste werknemers in dienst, verspreid over België en de Verenigde Staten.

Lieve Droogmans, voorzitter van Markant vzw en juryvoorzitter: “Nathalie is een onderneemster pur sang die perfect inspeelt op de hedendaagse trends, zowel binnen België als internationaal. We zijn er dan ook van overtuigd dat haar innovatieve kijk en gepassioneerde persoonlijkheid elke ondernemer en ondernemer in spe kan inspireren.”

De Antwerpse Laurentine Van Landegehem van Clouds of Fashion is de Belofte van het Jaar. Beloftes zijn 2 tot 5 jaar bezig in hoofdberoep. Laurentine heeft een unieke stijl en werd tijdens haar studies door een medestudente aangespoord om een eigen blog te starten en zo anderen te inspireren. De volgende stap was het pimpen van kledij en een pop-up. Niet veel daarna volgde de opening van haar eerste echte winkel Clouds of Fashion. De winkel is ondertussen al naar een groter pand verhuisd in de Nationalestraat en er zijn ook al plannen voor een tweede winkel. Laurentine organiseert ook succesvolle events en modeshows om haar winkel in de kijker te zetten. Ondertussen bouwde Laurentine ook een sterk team op rond zichzelf en zijn er al plannen voor een tweede winkel. ‘I’m happy, not satisfied’ is haar motto om te blijven evolueren als onderneemster.

De Womed Award Zuid ten slotte, de prijs die wordt uitgereikt i.s.m. Trias voor de onderneemster die in het Zuiden het verschil maakt voor zichzelf en haar omgeving, ging naar Nènè Hadh Cherif, voorzitster van de boerengroep Wakaly uit Guinée.

De Womed Award is een initiatief van Markant vzw, in samenwerking met Unizo in het kader van Ondernemer in Zich(t), met de steun van Agentschap Innoveren en Ondernemen. Dit in samenwerking met KBC, Zenito, ADMB, Ter Helme en Vlerick Business School. www.womedaward.be

Markant vzw, is netwerk van zo’n 25.000 actieve en ondernemende vrouwen en biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant. Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’. Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. Markant vzw is de centrale partner van de Vlaamse overheid voor het stimuleren en ondersteunen van vrouwelijk ondernemerschap. Met de Womed Award maken Markant vzw en Unizo, Unie van Zelfstandige Ondernemers, vrouwelijke ondernemers sterker.