De legendarische Frituur ’t Steen uit Antwerpen begint aan een tweede leven. Stijn Vissers van restaurant Schaliënhuis uit Loenhout kocht de rijdende barak en pimpte die tot een professionele foodtruck. Voortaan wordt die ingezet door Schaliënhuis Events dat Stijn vorig jaar oprichtte en catering op verplaatsing aanbiedt.

Stijn Vissers: “We hebben de frituur volledig gestript en opnieuw ingericht.”

In oktober vorig jaar bakte friturist Luc Van Ranst zijn laatste frieten in Frituur ’t Steen nadat de stad Antwerpen de concessie niet meer verlengde. Zelfs 2.400 handtekeningen konden daar niets aan verhelpen. De barak belandde via een veilingsite bij Stijn Vissers in Loenhout.
“We hebben de frituur volledig gestript en opnieuw ingericht”, vertelt Stijn Vissers, die met zijn vrouw Tine Bernaerts taverne-restaurant Schaliënhuis in Loenhout runt. “We installeerden een industriële, volledig uitgeruste keuken en plaatsten die op een nieuw chassis.”

Diversificatie

De rijdende keuken kreeg de naam Schaliënhuis On Wheels en wordt sinds begin deze maand ingezet voor catering op locatie. “Voor gelegenheden van 50 tot 300 personen”, verduidelijkt de horecaondernemer. “We richten ons voornamelijk tot bedrijven in de provincie Antwerpen en bereiden zowel klassieke als gastronomische gerechten. Dit kan onder de vorm van hapjes, walking dinner of een menu geserveerd aan tafel, met of zonder bediening.”
Stijn Vissers en zijn echtgenote namen in 2009 het Schaliënhuis over van Stijns ouders en bouwden de zaak uit tot een familierestaurant met een groot terras en een speeltuin. “We zijn vorig jaar begonnen met Schaliënhuis Events. Door een diversificatie aan horeca-activiteiten kunnen we blijven groeien als bedrijf”, zegt Stijn.