Zaterdag 5 augustus stelde Lekker Antwerpen vzw zijn nieuwste wandeling voor: ‘over the rainbow’. Het is de eerste geleide wandeling in Antwerpen die zich vooral richt op de holebi-gemeenschap, maar uiteraard is iedereen welkom. 

Ruime belangstelling

De voorstelling kon op veel belangstelling rekenen: Antwerps Schepen voor Toerisme Koen Kennis en Ingrid Van Wateghem van Toerisme Vlaanderen, dat de wandeling wil promoten, Bart Abeel van de Antwerp Pride en Sven Boutsen van Touristico Gay waren onder meer van de partij. De wandeling duurt ongeveer twee uur en gaat langs verschillende hotspots waar holebi’s vaak komen. Halte wordt gehouden in café Strange, het oudste homocafé van Antwerpen in Dambruggestraat 161.

Tijdens de wandeling vertelt gids Philippe Ng meer over de gay-scène van vroeger en nu, want door de jaren heen is er veel veranderd. Philippe kent ‘het wereldje’ door en door en vertelt heel menselijke verhalen. Anekdotes zijn nooit ver weg. Zo verneem je tijdens de wandeling welke checklist men rond 1900 gebruikte om te zien of iemand homo was. En je leert meer over de ‘bordeel-therapie’ die homo’s moest genezen van hun ‘aandoening’.

Eerste open ‘over the rainbow’ wandeling op 19 augustus

Op zaterdag 19 augustus om 16u vindt de eerste open ‘over the rainbow’ wandeling plaats, met samenkomst om 15u45 in Que Pasa, Lange Koepoortstraat (hoek Minderbroedersrui). Onderweg wordt er een hapje en een drankje voorzien, zodat het een ontspannen uitstap wordt. Aan de ‘over the rainbow’ wandeling kan je deelnemen tegen de prijs van 20 euro per persoon, met een minimum van 12 en maximum van 25 deelnemers.

Over Lekker Antwerpen

Initiatiefnemer van deze wandeling is de vzw Lekker Antwerpen, de vereniging die als eerste in Antwerpen van start ging met culinaire wandelingen. Aanvankelijk enkel voor vrienden en familie, maar jaar na jaar kwamen er steeds meer aanvragen binnen om culinaire tours te organiseren.
Michel Van der Auwera, stichter van Lekker Antwerpen: “Het is prettig om vast te stellen dat onze activiteiten gewaardeerd worden en dat Lekker Antwerpen door de goede mond-tot-mondreclame nog steeds groeit. Ook willen we nog meer uitgroeien naar een vereniging voor mensen die de veelzijdige gastronomie in Antwerpen waarderen of ermee willen kennismaken.”
Lekker Antwerpen organiseert daarom ook diner-avonden en heeft een niet-commerciële blog over restaurants in Antwerpen. Het is een vereniging zonder winstgevend doel in de strikte zin van het woord. Alleen de gidsen ontvangen een vergoeding voor hun rondleidingen, voor het overige wordt niemand betaald.
Leden van Lekker Antwerpen kunnen aan de activiteiten deelnemen en genieten van enkele voordelen in restaurants en winkels. Het lidgeld bedraagt 10 euro per jaar en is daarmee snel terugverdiend.
Lekker Antwerpen stuurt enkele keren per jaar een nieuwsbrief met culinaire nieuwtjes in Antwerpen en is te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.