De provincie Antwerpen is de eerste Vlaamse provincie die alle belastingdocumenten voor bedrijven digitaal verstuurt, en wel vanaf 1 januari 2018. Om die documenten vanaf die datum te krijgen via e-mail, Zoomit of Doccle, moeten ondernemingen zich voor 31 december 2017 aanmelden en registreren op het online belastingportaal. Lemmens Winkelinrichting uit Boechout was er als eerste bij om op de nieuwe wagon van de digitale trein te springen.

De provincie geeft ondernemingen de mogelijkheid om vanaf 1 januari 2018 alle belastingdocumenten (aangifteformulier, aanslagbiljet, …) digitaal te ontvangen. Zo wordt bespaard op papier, postzegels en personeel.

“Onze provincie kreeg meermaals de vraag wanneer de provinciebelasting voor bedrijven volledig digitaal zou gaan, net zoals dat nu het geval is voor gezinnen”, zegt provinciaal gedeputeerde Ludwig Caluwé. “Nu is het dus zover. Deze online dienstverlening is in de huidige samenleving een must voor iedere onderneming.”

Lemmens Winkelinrichting uit Boechout registreerde zich als eerste onderneming in Vlaanderen om alle provinciale belastingdocumenten vanaf 2018 digitaal te krijgen. Zaakvoerder Jan Lemmens: “Het is natuurlijk nooit fijn om belastingen te betalen, maar het is een goede zaak dat de administratie vereenvoudigd wordt. We werken alsmaar meer digitaal, en het is dan ook een logische stap dat we ook op die manier benaderd worden door de overheid. De communicatie komt zo direct bij de juiste persoon in het bedrijf terecht, waardoor we administratieve rompslomp vermijden.”