Kontich – ‘Meest Beloftevolle Starter 2017’ brengt nieuwe applicatie uit die het beheer en het delen van diamantcertificaten tussen koper en verkoper faciliteert.

Filip Smet, ceo Lemon Companies: “We hebben al diverse producten in verschillende industrieën in de markt gezet. Met Diamondbase focussen we op de diamantindustrie. Diamondbase werd reeds getest door verschillende toonaangevende diamantbedrijven via het Antwerp World Diamond Centre.”

Lancering in het Diamantjaar

In het Diamantjaar heeft het innovatief IT-bedrijf Lemon Companies de mobiele applicatie “Diamondbase” gelanceerd in de Google Play Store en de Apple App Store.
Lemon Companies, recent door Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland verkozen als ‘Meest Beloftevolle Starter 2017’, streeft naar een digitale toekomst waarin alledaagse problemen worden opgelost met behulp van slimme objecten in combinatie met software platformen en applicaties.

Waarom Diamondbase?

In het huidige handelsproces delen diamantairs de foto’s van certificaten vooral via communicatieplatformen zoals WhatsApp of e-mail. Die certificatenfoto’s zijn van lage kwaliteit en raken verloren tussen alle privéfoto’s. Dat is dus een nadeel.
Diamondbase is voor diamantairs ontwikkeld zodat zij op een eenvoudige manier diamantcertificaten kunnen beheren en delen met potentiële koper(s).
Lemon Companies ambieert om met Diamondbase naast de Antwerpse geslepen diamantsector ook haar oplossing te introduceren in andere diamantwijken wereldwijd, zoals India, Israël en Hong Kong. Momenteel is het bedrijf nog op zoek naar testers die de applicatie gratis willen uitproberen.

Hoe werkt Diamondbase?

De applicatie zorgt voor een duidelijk overzicht van de diamanten in stock. Certificaten kunnen ook toegevoegd en makkelijk gedeeld worden met de contacten/het netwerk van de diamanthandelaar. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is een foto maken van het certificaat. De applicatie zoekt het certificaat op in de databases van de diamantlaboratoria (GIA, HRD en IGI) en voegt daarmee alle details van de diamant toe aan het overzicht.
Niet in staat om een foto te trekken? Dan kunnen de certificaten handmatig toegevoegd worden door het rapportnummer in te toetsen. De ingebouwde filterfunctie zorgt ervoor dat het zeer eenvoudig is om net die ene diamant op te zoeken in minder dan drie seconden.