Zoals vele hoogtechnologische sectoren is ook de logistieke sector verlegen om goede medewerkers. Het Duitse vorkliftbedrijf Linde Material Handling, in België vertegenwoordigd door Motrac Handling and Cleaning uit Antwerpen, steunt een Europees initiatief om studenten te laten nadenken over logistiek.

Het initiatief gaat uit van de Europese beroepsfederatie van logistieke bedrijven, de ‘European Materials Handling Federation’ (FEM). Met name studenten economie en ingenieurswetenschappen wordt gevraagd hun visie op de toekomst van de logistiek te geven. Het project gaat onder de naam ‘Smart Logistics Challenge – How to Deliver, Tomorrow’ 

Elke dag stellen honderdduizenden logistieke medewerkers alles in het werk om goederen snel en veilig op hun bestemming te krijgen. Om ook in de toekomst alle uitdagingen – zoals e-commerce en industrie 4.0 – het hoofd te kunnen bieden, heeft de industrie nood aan goede medewerkers. 

Experts helpen studenten hun ideeën uit te werken

‘Het is ons doel om jonge mensen voeling te laten krijgen met de boeiende technologieën binnen de wereld van material handling, en ze te laten nadenken over de manier waarop goederen in de toekomst verwerkt kunnen worden’, zegt Christophe Lautray, voorzitter van FEM en lid van de raad van bestuur van Linde Material Handling.

Studenten aan alle Europese universiteiten kunnen hun visie over de toekomst van logistiek  tot 30 maart 2018 bekend maken. Daarna zullen 30 deelnemers worden uitgekozen om hun ideeën verder uit te werken, bijgestaan door experts. Op het einde van de competitie zullen zes winnaars geselecteerd en beloond worden met een mooie prijs.

Motrac Handling & Cleaning, gelegen aan de Noorderlaan, is importeur van Linde vorkheftrucks en magazijntrucks in België. Daarnaast richt Motrac zich ook al geruime tijd op de schoonmaakindustrie.