Dinsdag stelde Renie Danneels, managing director Loewe Opta Benelux, de nieuwste hoogtechnologische Loewe OLED-tv’s én hun werking voor in de kantoren in Wommelgem.

“In 2014 kende de fabriek van Loewe in Duitsland een doorstart. Sindsdien is er jaar na jaar een omzetverhoging van 20 % geweest, wat overeenkomt met 3 miljoen euro omzet per jaar meer. Op die drie jaar tijd heeft Loewe ook meer dan 20 nieuwe modellen op de markt gebracht”, zegt Renie Danneels.

Klein in omvang, maar groot in kwaliteit

Loewe werd in 1923 opgericht door de broers Siegmund en David Ludwig Loewe. In 1931 op de Achtste Radiotentoonstelling in Berlijn stelde Loewe ’s werelds eerste elektronische filmuitzending voor, een uitvinding van hoofdingenieur-uitvinder en fysicus Manfred von Ardenne. Zo vond Loewe de televisie uit zoals we die vandaag kennen.

Met in totaal 570 personeelsleden blijft het Duitse moederbedrijf wel een relatief klein bedrijf in vergelijking met Zuid-Koreaanse giganten Samsung en LG Group die tienduizenden mensen in dienst hebben.

Renie Danneels: “In Wommelgem werken 20 mensen. We zijn nu op zoek naar een of twee extra krachten om de marketingafdeling te versterken. Loewe levert vooral aan vakhandelaren en is gericht op het midden- en top marktsegment. De Loewe instap-tv, de Bild 1, was een onmiddellijke concurrent van de middenklasseversies van pakweg LG.”

Back to basics met focus op de hoogste kwaliteit

Onder het motto ‘less is more’ stelde Loewe dinsdag drie uitvoeringen voor van de Bild 3. Maar top of the bill was de introductie van de nieuwe Bild 4 OLED. Deze ‘one box’-tv geeft een nieuwe dimensie aan tv-kijken door het perfecte trio van uitstekende beeldkwaliteit, fantastisch geluid en absoluut gebruikscomfort. Zo kunnen ook technisch minder onderlegde gebruikers meteen aan de slag.